Как да спрете споделянето на местоположение на iPhone, без те да знаят

„Има ли начин да спра да споделям местоположението си с някого в Find My Friends, който да не го уведомява?“ – публикувано в Reddit
Може да се наложи да скриете местоположението си от други хора на вашия iPhone, ако не искате те да знаят къде се намирате. Това е особено вярно, ако сте споделили местоположението си в приложението Find My Friends, но установите, че искате да спрете да го споделяте с тях за известно време.
И така, как да скриете местоположението на iPhone, без приятелите ви да знаят? Един от най-добрите начини да направите това е да фалшифицирате или промените местоположението, което споделяте. В тази статия ще ви преведем през някои ефективни начини, по които можете да спрете споделянето на местоположения, без приятелите ви да знаят.
Част 1. Как да скриете местоположението на iPhone без да знаете (2025)
Както споменахме по-горе, най-добрият начин да скриете местоположението си на вашия iPhone е да фалшифицирате местоположението, което устройството показва. Например, можете да изберете да промените GPS местоположението на друга област във вашия квартал или изцяло в друг град. Промяна на местоположението в iOS предлага лесен и бърз начин за промяна на местоположението на iPhone без джейлбрейк. С помощта на този инструмент можете да промените местоположението на вашия iPhone на всяко място с едно щракване.
Следните са някои от функциите, които правят iOS Location Changer най-доброто решение:
- Променете местоположението на iPhone до всяка точка на света само с едно щракване.
- Можете също да планирате маршрут на картата, като изберете две или няколко точки.
- Също така ви позволява да симулирате GPS движение по определен маршрут.
- Работи добре с всички приложения, базирани на местоположение, като Pokémon Go, WhatsApp, Instagram, LINE, Facebook, Bumble, Tinder и др.
- Поддържа всички iOS устройства и всички версии на iOS, включително iOS 26 и iPhone 17 Pro Max/17 Pro/17 Air/17.
За да промените местоположението на вашия iPhone без джейлбрейк, следвайте тези много прости стъпки:
Безплатно изтегляне Безплатно изтегляне
Стъпка 1 Инсталирайте iOS location spoofer на вашия компютър и го стартирайте. Режимът по подразбиране трябва да е „Change Location“ (Промяна на местоположението).

Стъпка 2 Сега свържете iPhone към компютъра с USB кабел и след това отключете устройството. Щракнете върху „Enter“, за да започнете процеса.

Може да се наложи да докоснете „Доверие“ на вашия iPhone, ако се появи съобщение с молба да „Доверите се на този компютър“.
Стъпка 3 Сега въведете точния адрес, на който искате да телепортирате устройството, в полето за търсене и след това щракнете върху „Стартиране на промяна“.

И точно така, GPS местоположението на вашия iPhone ще се промени на това ново място.
Безплатно изтегляне Безплатно изтегляне
Част 2. Включете самолетен режим
Можете също да спрете споделянето на местоположението на вашия iPhone, като поставите устройството в режим „Самолетен“. Това ще изключи и всички връзки към устройството, включително GPS, като по този начин ще направи устройството ви невидимо. Режимът „Самолетен“ е добро решение, ако не искате да получавате обаждания или съобщения едновременно. Това е така, защото ще поддържа устройството напълно заглушено. Това е решението, към което се стремите, когато не искате да бъдете обезпокоявани, например когато присъствате на среща.
Ето как да включите режим „Самолет“ от началния екран и заключения екран:
- Плъзнете нагоре от долната част на екрана, за да отворите Центъра за управление.
- Докоснете иконата на самолета в горната част, за да активирате режима „Самолет“.

Ето как да включите режим „Самолет“ от приложението „Настройки“:
- Стартирайте Настройките от началния екран на устройството.
- Докоснете „Самолетен режим“, за да превключите превключвателя до него на „Изключено“.
Удобна функция за iOS ви позволява да споделяте местоположението си с друго iOS устройство. Това е, което прави възможно другите да ви намерят или вие да споделяте местоположението си. Ако не искате другите да ви намерят, можете просто да споделите местоположението на друго устройство. За да използвате тази функция, ще трябва да я конфигурирате. Ето как да го направите:
- Отключете екрана на устройството и след това докоснете профила си. Докоснете превключвателя до „Споделяне на местоположението ми“, за да го включите.
- Включете „Споделяне на местоположението ми“ на другото iOS устройство. След това намерете приложението „Намери моето“ на другото устройство и задайте етикет за текущото си местоположение.
- Превъртете надолу, за да намерите списъка с хора, с които искате да споделите местоположението си, и докоснете върху него.

Ако не искате други хора да знаят местоположението ви или да споделят местоположението на друго устройство, можете просто да изключите функцията „Споделяне на местоположението ми“ на устройството си. Това ще направи устройството ви напълно неоткриваемо за всеки, с когото може да сте споделили местоположението си в миналото. Можете да направите това, ако устройството ви работи с iOS 8 или по-нова версия. Ето как:
- Отворете приложението „Настройки“ и след това превъртете надолу, за да докоснете „Поверителност“.
- След това докоснете „Услуги за местоположение“ и в появилите се опции докоснете „Споделяне на местоположението ми“.
- Докоснете превключвателя до „Моето местоположение“, за да изключите тази функция.

Забележка: Никой няма да бъде уведомен, когато изключите услугите за местоположение на вашия iPhone; някои функции или приложения, като например Карти, обаче може да не работят както се очаква без достъп до вашето местоположение.
Част 5. Спрете споделянето на местоположението в приложението Find My App
Приложението „Намери ме“ е създадено, за да ви помогне да споделяте местоположението си със семейството и приятелите си, а когато е включено, вашите приятели и семейство винаги ще знаят къде се намирате. Ако използвате приложението „Намери ме“, за да споделяте местоположението си с други хора, можете лесно да спрете споделянето му и те няма да могат да ви намерят. Ето как да го направите:
- Стартирайте приложението „Find My“ на вашето устройство.
- Докоснете опцията „Аз“ в долния ъгъл и след това докоснете превключвателя до „Споделяне на местоположението ми“.

Това ще спре устройството ви да споделя местоположението ви с други. Ако искате да спрете споделянето на местоположението с конкретен човек, можете просто да докоснете „Хора“, след което да изберете контакт от списъка и след това да изберете „Спрете споделянето на местоположението ми“.
Забележка: Ако спрете да споделяте местоположението си в приложението Find My, хората няма да получават известие, но няма да могат да ви виждат в списъка си с приятели. А ако активирате отново споделянето, те ще получат известие.
Заключение
Горните решения ще ви бъдат полезни, когато искате да спрете да споделяте местоположението си на вашия iPhone с други хора, без те да знаят. Промяна на местоположението в iOS е може би най-добрият вариант, който можете да опитате, тъй като е лесен за използване и не изисква джейлбрейк на устройството. Споделете в секцията за коментари по-долу дали можете да спрете споделянето на местоположението си.
Безплатно изтегляне Безплатно изтегляне
Колко полезна беше тази публикация?
Кликнете върху звезда, за да го оцените!
Средна оценка / 5. Брой гласове:

