iOS-ontgrendelaar

Wat kan iemand zien als hij inlogt op mijn iCloud?

Gebruikersbezorgdheid

"Hallo, ik vroeg me af of iemand anders vandaag iets soortgelijks heeft meegemaakt op mijn iPad Pro. Ik kreeg een pop-upmelding dat iemand probeerde in te loggen op mijn iCloud-account. Wat kan iemand zeggen als hij of zij inlogt op mijn iCloud-account?"

Als je je iCloud-account deelt met iemand die een app in de App Store moet kopen, ben je misschien bang dat de eigenaar van je Apple ID de privacygevoelige informatie in je iCloud-account kan inzien. Dan rijst de vraag: "Wat kan iemand zien als hij of zij inlogt op mijn iCloud?". Lees verder om het antwoord op deze vraag te vinden.

Wat kan iemand zien als hij/zij inlogt op mijn iCloud? [Update 2021]

Wat kan iemand zien als hij of zij inlogt op mijn iCloud?

De onderstaande inhoud wordt weergegeven als iemand inlogt op je iCloud met jouw iCloud-inloggegevens.

Фотографије: Zodra de optie 'iCloud-foto's' is ingeschakeld, worden de iPhone-foto's opgeslagen in iCloud en regelmatig bijgewerkt. Iedereen die inlogt op je iCloud-account kan alle opgeslagen foto's zien.

Contacten: Apple biedt gebruikers ook toegang tot contacten in iCloud. Na het inloggen op het iCloud-account kan de gebruiker de in iCloud opgeslagen contacten bekijken door op de optie 'Contacten' te tikken.

Пошта: Je e-mails kunnen ook via iCloud worden ingezien door iemand die eigenaar is van je iCloud-account en wachtwoord. Die persoon hoeft alleen maar op de optie 'Mail' in de zijbalk te klikken om de e-mails te bekijken nadat hij of zij is ingelogd op het iCloud-account.

Locatiegeschiedenis van je iPhone volgen: Als je iPhone kwijt of gestolen is, kun je 'Zoek mijn iPhone' gebruiken om hem terug te vinden. Zodra 'Zoek mijn iPhone' is ingeschakeld, wordt je hele locatiegeschiedenis bijgehouden. Dat betekent dat als iemand inlogt op je iCloud, diegene je bewegingen van de afgelopen week of maand kan zien. Erger nog, je iPhone-gegevens kunnen ook op afstand worden gewist als die persoon op de optie 'Apparaat wissen' klikt nadat hij/zij is ingelogd op iCloud.

iMessage: Normaal gesproken heeft iemand geen toegang tot je iMessages als diegene inlogt op jouw Apple ID, tenzij die Apple ID ook op hetzelfde Apple-apparaat is ingelogd.

Alle iMessages die in het verleden of in de toekomst via uw Apple ID zijn verzonden of ontvangen, worden weergegeven op een ander apparaat dat dezelfde Apple ID gebruikt. Erger nog, ze kunnen ook iMessages in uw naam versturen.

Vergeleken met iMessage is sms/mms veel veiliger. Deze reguliere testberichten worden niet weergegeven, tenzij je het doorsturen van sms-berichten op je apparaat inschakelt.

Sleutelhanger, Notities, Agenda, Documenten en andere iCloud-instellingen: Naast de hierboven genoemde gegevens kunnen ook andere gegevens die in iCloud zijn opgeslagen, zoals agenda-items, documenten, notities, presentaties gemaakt met Keynote Online, spreadsheets gemaakt met Numbers Online en herinneringen, worden ingezien door iemand die inlogt op uw iCloud. Deze gegevens kunnen zowel op iOS-apparaten als via de webbrowser worden bekeken.

Het lastigste is dat de persoon die inlogt op je iCloud-account ook toegang kan hebben tot de Keychain. Dat wil zeggen dat alle accounts die in de Apple ID zijn opgeslagen, openbaar worden gemaakt.

Wat je niet wilt missen over je iCloud-account

Worden we op de hoogte gesteld wanneer iemand inlogt op mijn iCloud-account?

Niemand kan inloggen op je iCloud-account tenzij ze je Apple ID-gegevens kennen. Als je tweefactorauthenticatie hebt ingeschakeld, wordt de aanmelding geweigerd als ze geen toegang hebben tot je vertrouwde apparaat.

Als iemand zich aanmeldt bij uw iCloud-account op een ander, niet-vertrouwd apparaat, ontvangt u een melding dat een onbekend apparaat probeert in te loggen op uw iCloud-account.

Hoe kan ik zien waar mijn Apple ID wordt gebruikt?

Of je kunt zien waar de Apple ID wordt gebruikt, hangt af van het type apparaat.

Als het iCloud-account is aangemeld op een iPhone of iPad:

  • Ga naar Instellingen en klik op je naam.
  • Scroll naar beneden en klik op elk apparaat om de details te bekijken.

Als het iCloud-account is aangemeld op Windows:

  • Download en open iCloud voor Windows op je Windows-computer.
  • Klik op 'Accountgegevens' in de linkerbenedenhoek en tik op Apple ID.
  • Tik op elk apparaat om de details te bekijken.

Als het iCloud-account is aangemeld op de Mac:

  • Tik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op 'Systeemvoorkeuren'.
  • Klik op iCloud en vervolgens op 'Accountgegevens'. Het venster met iCloud-gegevens verschijnt.
  • Klik op 'Apparaten' om de apparaten te bekijken die aan het iCloud-account zijn gekoppeld.

Verwijder je iPhone volledig uit je iCloud/Apple ID-account.

Om te voorkomen dat iemand meer gegevens van je iCloud kan inzien, kun je je apparaat het beste loskoppelen van je iCloud-account met behulp van een van de drie onderstaande methoden:

Op een iPhone/iPad

Het is niet mogelijk om de iPhone rechtstreeks van het iCloud-account te verwijderen; dit moet via een andere iPhone of iPad gebeuren.

  1. Klik op Instellingen en vervolgens op de iCloud-optie bovenaan het instellingenscherm.
  2. De iCloud-gegevens worden aan de rechterkant weergegeven. Kies het iOS-apparaat dat u uit het iCloud-account wilt verwijderen en klik op 'Verwijderen uit account'.

Wat kan iemand zien als hij/zij inlogt op mijn iCloud? [Update 2021]

Het geselecteerde apparaat wordt binnenkort verwijderd uit uw iCloud-account.

Op een Mac-computer

  1. Open je Mac-computer en klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek om het menu te openen. Kies vervolgens 'Systeemvoorkeuren' om het scherm met systeemvoorkeuren te openen.
  2. Klik op 'iCloud' om de iCloud-instellingen te openen. Vink de optie 'Accountgegevens' aan en de iCloud-accountinformatie wordt weergegeven. (Als tweefactorauthenticatie is ingeschakeld, moet u de authenticatiecode invoeren die u is toegestuurd.)
  3. Klik op de optie 'Apparaten' en alle apparaten die met het iCloud-account zijn verbonden, worden weergegeven. Selecteer het apparaat en klik op 'Verwijderen uit account' om het apparaat te verwijderen.

Wat kan iemand zien als hij/zij inlogt op mijn iCloud? [Update 2021]

Uw privégegevens kunnen worden ingezien en gestolen wanneer iemand inlogt op uw iCloud-account. Als u ontdekt dat iemand anders toegang heeft tot uw iCloud-account, kunt u het beste het apparaat van het iCloud-account verwijderen. Dit artikel biedt twee verschillende opties hiervoor. U kunt de Apple ID ook van dat apparaat verwijderen zonder het wachtwoord in te voeren met behulp van de aanbevolen tool: iPhone toegangscode ontgrendelen .

Gratis downloaden Gratis downloaden

Hoe nuttig vond u dit bericht?

Klik op een ster om een ​​beoordeling te geven!

Gemiddelde beoordeling / 5. Stemmentelling:

Gerelateerde artikelen

Terug naar boven-knop