Снепчет

Hoe maak je een privéverhaal op Snapchat?

Snapchat biedt gebruikers de mogelijkheid om Stories te maken waarin ze foto's en video's kunnen delen die na 24 uur verdwijnen. Standaard is je Snapchat Story zichtbaar voor al je vrienden. Je kunt echter ook privé Stories maken om te bepalen wie je snaps kan zien. Privé Stories, ook wel aangepaste Stories genoemd, zijn een uitstekende manier om content te delen met een selecte groep mensen.

Met privé Snapchat Stories heb je meer controle over wat je deelt. Maak een Story voor je naaste vrienden om exclusieve content achter de schermen te delen, of maak een Story voor jezelf om later nog eens op terug te kijken.

De makkelijkste manier om een ​​privéverhaal op Snapchat te maken, is door naar je profiel te gaan en '+ Aangepast verhaal' te selecteren boven de optie 'Toevoegen aan mijn verhaal'.

Maar dat is slechts één manier. Lees verder om alle drie methoden te ontdekken voor het maken van Snapchat Stories met aangepaste kijkers, vergelijkbaar met de functie 'Goede vrienden' van Instagram.

3 manieren om een ​​privéverhaal op Snapchat te maken

Je hebt drie verschillende manieren om privé- of aangepaste verhalen te maken. Je kunt een foto maken en selecteren wie deze kan zien, je Snapchat-instellingen voor al je content wijzigen of het verhaal aan je profiel toevoegen. Hieronder lees je hoe je ze gebruikt.

Maak een privéverhaal op Snapchat vanuit je profiel.

  1. Tik op je Bitmoji en ga naar je profiel.
  2. Selecteer '+ Aangepast verhaal' boven de optie 'Toevoegen aan mijn verhaal'.
  3. Selecteer zorgvuldig vrienden/contacten die je content te zien krijgen.
  4. Maak of upload je foto, video of tekst.
  5. Tik op het blauwe pictogram in de rechteronderhoek om te publiceren.

Een privéverhaal maken op Snapchat: de 3 snelste methoden uitgelegd

Opmerking: Op Android-apparaten moet je mogelijk '+ Privéverhaal' in je profiel selecteren en de stappen volgen zoals uitgelegd.

Maak een privéverhaal aan op Snapchat via de instellingen.

  1. Ga naar je profiel door op je Bitmoji te tikken.
  2. Selecteer 'Instellingen' (het tandwielpictogram ⚙).
  3. Scroll naar beneden naar het gedeelte 'Wie kan...'.
  4. Tik op 'Mijn verhaal bekijken'.
  5. Vink 'Vrienden' of 'Aangepast' aan.
  6. Als je 'Aangepast' selecteert, moet je handmatig alle vrienden kiezen die je content mogen bekijken.

Tip: Als je deze methode gebruikt om een ​​privéverhaal op Snapchat te maken, heeft dit invloed op al je content. Gebruik deze methode dus niet als je de instelling alleen op specifieke content wilt toepassen.

Maak een privéverhaal op Snapchat vanuit je camerarol.

  1. Open de fotoalbum in de app.
  2. Maak een foto, neem een ​​video op of upload je eigen content.
  3. Tik op het blauwe deelknopje.
  4. Tik in het gedeelte 'Verzenden naar' op '+ Aangepast verhaal'. (Op Android wordt dit weergegeven als '+ Privéverhaal').
  5. Selecteer wie uw content mag bekijken.
  6. Tik op 'Verhaal maken' om het te publiceren.

Een privéverhaal maken op Snapchat: de 3 snelste methoden uitgelegd

Beste app voor het traceren van telefoons

Beste app voor het traceren van telefoons

Bespioneer Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, LINE, Telegram, Tinder en andere sociale media-apps zonder dat je het weet; volg eenvoudig je GPS-locatie, sms-berichten, contacten, gespreksgeschiedenis en meer gegevens! 100% veilig!

Probeer het gratis

Het verschil tussen een privéverhaal en een aangepast verhaal op Snapchat.

Met een privéverhaal op Snapchat bepaal je zelf wie je content kan zien. Daarom kies je bij een aangepast verhaal vrienden die aan je content mogen bijdragen. Als het verhaal privé is, zie je een slotje (🔒) onder de feed van de Snapchatter. Bij een aangepast verhaal zie je daarentegen het icoontje van een groep mensen.

Hoe verwijder ik iemand uit mijn privéverhaal?

Als je niet wilt dat contacten of vrienden je privécontent nog kunnen zien, kun je ze eenvoudig verwijderen uit de lijst met personen die ze mogen bekijken.

  1. Ga naar je profiel.
  2. Zoek het 'verhaal' dat je wilt bewerken.
  3. Tik op de drie puntjes ernaast.
  4. Selecteer 'Kijkers bekijken'.
  5. Schakel een contactpersoon uit om deze uit je privéverhaal te verwijderen.

Hoe verwijder je jezelf uit iemands privéverhaal op Snapchat?

Als iemand je heeft toegevoegd aan zijn of haar lijst met privéverhalen op Snapchat, houd dan het verhaalicoon ingedrukt en selecteer 'Verlaten' of 'Blokkeren'. Een andere manier is om naar het profiel van die persoon te gaan, op de drie puntjes rechtsboven te tikken en 'Verlaten' te selecteren. (Hiermee kun je de verhalen ook blokkeren.)

Een privéverhaal maken op Snapchat: de 3 snelste methoden uitgelegd

Hieronder leggen we uit wat elk van de genoemde opties inhoudt:

  • Verlaat het bericht. Hierdoor word je verwijderd uit iemands lijst met privéverhalen op Snapchat. Maar ze kunnen je weer toevoegen als ze dat willen.
  • Blokkeren. Door deze optie te kiezen, word je verwijderd uit de lijst met privélezers. De gebruiker kan je dan niet meer aan die lijst toevoegen.

Dingen die je moet weten

Een paar jaar geleden kon je een onbeperkt aantal privé-/aangepaste content toevoegen aan je Stories. Maar dat, samen met een aantal andere functies, is onlangs veranderd. Hier lees je alles wat je moet weten over deze optie.

Je mag er maar 10 hebben.

Vanaf 2021 is de limiet voor privé-/aangepaste content op Snapchat vastgesteld op 10. Je kunt dus niet meer dan tien stories in deze sectie hebben.

De maker van het aangepaste verhaal kan alle Snaps verwijderen.

Als de host of eigenaar van een aangepast verhaal de Snap verwijdert, wordt de inhoud van iedereen automatisch verwijderd. Je kunt er echter voor kiezen om je foto's en video's op te slaan of screenshots te maken om te voorkomen dat je ze kwijtraakt.

De aangepaste verhalen verdwijnen na 24 uur inactiviteit.

Je hebt één dag om een ​​Snap aan je groepscontent toe te voegen. Doe je dit niet, dan verdwijnt het hele aangepaste verhaal.

Android-gebruikers kunnen geen aangepaste verhalen maken.

De optie 'Aangepast verhaal' is momenteel alleen beschikbaar voor iOS. Je kunt deze dus niet gebruiken op Android-apparaten. Je kunt wel de gepubliceerde verhalen bekijken en eraan bijdragen als de host je aan de mailinglijst toevoegt.

Korte samenvatting, tips en trucs

  • Om een ​​privéverhaal op Snapchat te maken, ga je naar je profiel, selecteer je '+ Aangepast verhaal', kies je de vrienden die je aan de lijst wilt toevoegen, upload je je content en publiceer je het.
  • Er zijn andere manieren om dit te doen. Je kunt je Story-instellingen op privé zetten of je kijkers selecteren voordat je elke foto of video plaatst.
  • Een privéverhaal verschilt van een aangepast verhaal doordat je bij een privéverhaal alleen de kijkers kunt kiezen. Bij een aangepast verhaal kun je wel een lijst met medewerkers samenstellen.
  • Je kunt maximaal tien privéverhalen tegelijk hebben.
  • Je kunt je kijkerslijst altijd bewerken door naar je profiel te gaan, op de drie puntjes bij de naam van een verhaal te tikken en de namen in het menu 'Kijkers bekijken' uit te vinken.
  • Om jezelf van iemands privélijst te verwijderen, tik je op het Story-icoon van die persoon, houd je dit ingedrukt en selecteer je 'Verhaal verlaten'.
  • Als je niet wilt dat een gebruiker je aan een lijst toevoegt, selecteer dan 'Verhaal blokkeren'. Houd er echter rekening mee dat ze je alsnog aan een nieuwe lijst kunnen toevoegen als ze er zelf een aanmaken. De beste manier om dit te voorkomen is door de inhoud te blokkeren.
  • Heb je nog vragen over het maken van privéverhalen op Snapchat? Laat een reactie achter, dan kunnen onze experts je snel van tips en trucs voorzien.

Kortom, het instellen van aangepaste Stories op Snapchat is heel eenvoudig. Veeg naar Stories, tik op het tandwielpictogram voor instellingen, geef je Story een naam en kies wie je wilt zien. Selecteer je privé Story wanneer je snaps plaatst om deze te delen met je beoogde publiek.

Hoe nuttig vond u dit bericht?

Klik op een ster om een ​​beoordeling te geven!

Gemiddelde beoordeling / 5. Stemmentelling:

Gerelateerde artikelen

Terug naar boven-knop