Фејсбук

Hoe je Facebook en Twitter kunt ontkoppelen

Facebook en Twitter bieden al lange tijd integratie tussen de twee platforms. Gebruikers kunnen gemakkelijk tegelijkertijd content plaatsen op zowel Facebook als Twitter als ze hun accounts koppelen. Privacybezwaren of de wens om de accounts gescheiden te houden, hebben er echter toe geleid dat sommigen hun accounts weer ontkoppelen.

Facebook en Twitter zijn krachtige marketingtools voor bedrijven. Wanneer ze gekoppeld zijn, worden berichten die je op Twitter plaatst automatisch ook op je Facebookpagina weergegeven. Door ze afzonderlijk te gebruiken, kun je je richten op de gebruikers of specifieke kenmerken van die website. Naast het plaatsen van je Twitterberichten op Facebook, kun je ook Facebook-updates op Twitter delen. Hoewel deze updates erg lang kunnen zijn, bieden ze een link waarmee je volgers het volledige bericht kunnen bekijken.

Oorspronkelijk vereiste het koppelen van Facebook en Twitter dat je je inloggegevens aan de andere dienst overdroeg. Dit gaf beide diensten toegang tot basisprofielgegevens. Naarmate gebruikers wantrouwig werden ten opzichte van het delen van gegevens met derden, introduceerden Facebook en Twitter alternatieve koppelingsmethoden. Nu kun je accounts koppelen via profielvergelijking of een toegangstoken zonder volledige toegang te verlenen. De oude methode met inloggegevens bestaat echter nog steeds voor oudere koppelingen. Het ontkoppelen hangt af van hoe je accounts oorspronkelijk zijn gekoppeld.

Voor accounts die gekoppeld zijn via inloggegevens, is het ontkoppelen eenvoudig: verwijder elk account uit de instellingen van de betreffende gekoppelde app. Ga naar de instellingen van Facebook en Twitter om de toegang in te trekken. De platforms zouden direct ontkoppeld moeten zijn.

Als er een match is op basis van profiel of toegangstoken, betekent het verbreken van de verbinding dat je de apps zelf moet loskoppelen. Ga op Facebook naar Instellingen en vervolgens naar Apps om de Twitter-app te vinden en te verwijderen. Ga op Twitter naar Instellingen en vervolgens naar Apps om Facebook te vinden en de verbinding te verbreken. Hiermee wordt de koppeling verbroken, terwijl je je eigen accounts behoudt.

Over het algemeen is het ontkoppelen van Facebook en Twitter een relatief eenvoudig proces. Het kan je sociale media-activiteiten beter scheiden en de accounts weer van elkaar scheiden. Je verliest echter wel het gemak van het delen van berichten op beide platforms. Overweeg je motivaties en behoeften voordat je de gekoppelde accounts loskoppelt. Het behouden van aparte accounts en volgers op elk platform kan zwaarder wegen dan de voordelen van het koppelen van Facebook en Twitter.

Beste app voor het traceren van telefoons

Beste app voor het traceren van telefoons

Bespioneer Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, LINE, Telegram, Tinder en andere sociale media-apps zonder dat je het weet; volg eenvoudig je GPS-locatie, sms-berichten, contacten, gespreksgeschiedenis en meer gegevens! 100% veilig!

Probeer het gratis

Voorkom dat Twitter berichten plaatst op Facebook.

  • Ga naar Facebook.com en log in.
  • Klik in de bovenste navigatiebalk op het pijltje naar beneden aan de rechterkant van de pagina, naast 'Home'. Selecteer 'Accountinstellingen' in het下拉菜单.
  • Klik op 'Applicaties' in het navigatiemenu aan de linkerkant van het venster.
  • Zoek 'Twitter' in je lijst met toegestane apps en klik op het kleine 'X' rechts van de app, naast 'Bewerken'.

Selecteer in het bevestigingsvenster 'Verwijderen'. Klik op 'Home' in de rechterbovenhoek om terug te keren naar je Facebook-homepage.

Voorkom dat Facebook berichten op Twitter plaatst.

  • Log in op je Twitter-account.
  • Klik in de navigatiebalk bovenaan op het pijltje naar beneden naast de afbeelding van een persoon en selecteer vervolgens 'Instellingen' in het menu dat verschijnt.
  • Selecteer 'Applicaties' in het navigatiemenu aan de linkerkant.
  • Scrol omlaag naar de Facebook-app met het Facebook-logo ernaast.
  • Klik op 'Toegang annuleren' om te voorkomen dat Facebook-updates op Twitter worden geplaatst.
  • Klik op 'Home' in de linkerbovenhoek om terug te keren naar je Twitter-homepage.

Hoe installeer ik de Facebook-app opnieuw op mijn iPhone?

Met de Facebook-app op de iPhone kun je de meeste functies van een sociaal netwerk gebruiken die je ook via een browser op je computer kunt doen, zoals foto's uploaden, vrienden taggen en je status bijwerken. Omdat technologie foutgevoelig is, kan elke iPhone-app wel eens niet goed werken. Als de Facebook-app op je iPhone vastloopt, verwijder hem dan via de ingebouwde app-beheerfunctie van je iPhone en installeer hem opnieuw via de App Store.

  1. Houd je vinger op het Facebook-app-icoon op het startscherm van je iPhone. Laat je vinger los zodra alle symbolen beginnen te trillen.
  2. Tik op de "X" die verschijnt in de Facebook-app Tik op het pictogram en vervolgens op 'Verwijderen' om de app van je iPhone te verwijderen. Tik op de 'Home'-knop om het schudden van apps te stoppen.
  3. Open de App Store op je iPhone.
  4. Tik op het vergrootglasicoon onderaan het scherm om het zoekveld te openen.
  5. Typ Facebook in het veld en klik vervolgens op 'Zoeken'.
  6. Tik in de lijst met resultaten op 'Facebook'.
  7. Tik op 'Installeren'.

Hoe voorkom je dat Twitter tweets naar je Facebook-account stuurt?

Als je je Twitter-account koppelt, worden je tweets automatisch op je Facebook-tijdlijn geplaatst. In plaats van tweets handmatig van je Facebook-tijdlijn te verwijderen, kun je voorkomen dat Twitter je tweets op Facebook plaatst. Je hoeft de twee accounts niet te ontkoppelen, want Twitter biedt je de mogelijkheid om je deelinstellingen aan te passen. Houd er rekening mee dat Twitter mogelijk ook tweets op je Facebook-pagina's plaatst. Je kunt dit ook voorkomen.

  • Klik op het tandwielpictogram op Twitter en selecteer 'Instellingen' in het menu om naar de pagina met accountinstellingen te gaan.
  • Om je profielgegevens te bekijken en te wijzigen, klik je op de link 'Profiel' in het navigatiescherm. Je Facebook-deelinstellingen vind je in het Facebook-gedeelte van de pagina.
  • Om te voorkomen dat Twitter tweets naar je Facebook-account stuurt, schakel je de selectievakjes 'Retweet naar Facebook' en 'Plaatsen op mijn Facebook-profiel' uit.
  • Als je niet wilt dat Twitter berichten plaatst op je bedrijfspagina's, vink dan het vakje 'Plaatsen op mijn Facebookpagina' uit.
  • Klik op de knop 'Wijzigingen opslaan' om de nieuwe wijzigingen toe te passen en op te slaan. Zodra je op deze knop klikt, stopt Twitter met het plaatsen van berichten op je Facebook-account.
  • Klik op "Home" om terug te keren naar de Twitter-homepage.

Hoe schakel ik Twitter-berichten op Facebook uit?

Het lijkt misschien een goed idee om je Facebook-status automatisch bij te werken met je tweets, maar omdat je reageert op gesprekken op Twitter, is het bijwerken van je status mogelijk niet relevant voor je Facebook-vrienden. Bovendien kunnen meerdere updates in korte tijd hen irriteren. Er is geen manier om deze functie op Twitter uit te schakelen. Je kunt dit alleen doen via je Facebook-account.

  1. Log in op je Facebook-account.
  2. Klik op Account in de rechterbovenhoek en selecteer Accountinstellingen in het下拉菜单.
  3. Klik op het tabblad Meldingen. Selecteer Twitter in het menu 'Instellingen voor bekijken' aan de rechterkant. Als Twitter niet in de eerste lijst verschijnt, klik dan op 'Andere apps' en selecteer vervolgens Twitter.
  4. Selecteer het tabblad 'Aanvullende machtigingen', schakel het selectievakje naast 'Mijn status bijwerken zonder mijn medeweten' uit en klik op 'OK'.

Conclusie

Omdat Twitter (nu X) is ontworpen voor snel en frequent posten, kan het koppelen ervan aan Facebook je Facebook-tijdlijn al snel overspoelen met constante updates. Wat op Twitter misschien natuurlijk aanvoelt – meerdere keren per dag posten – kan je Facebook-publiek overweldigen, waar content doorgaans minder vaak wordt gedeeld. Als je de controle wilt terugkrijgen over wat er op je Facebook-profiel verschijnt, is de beste oplossing om de twee platforms te ontkoppelen.

Om te voorkomen dat berichten automatisch op meerdere platforms worden gedeeld, hoeft u alleen de koppeling in uw Twitter-instellingen uit te schakelen. Dit voorkomt dat toekomstige tweets op Facebook worden gedeeld. Voor een complete opruiming kunt u Twitter ook verwijderen uit uw Facebook-instellingen. Hiermee worden alle resterende gekoppelde machtigingen verwijderd. Door de accounts volledig los te koppelen, zorgt u ervoor dat uw berichten gescheiden blijven en dat elk platform de stijl van content weerspiegelt die u daar wilt delen.

Hoe nuttig vond u dit bericht?

Klik op een ster om een ​​beoordeling te geven!

Gemiddelde beoordeling / 5. Stemmentelling:

Gerelateerde artikelen

Terug naar boven-knop