Odomykač iOS

Ak sa niekto prihlási do môjho iCloudu, čo môže vidieť?

Obavy používateľa

„Ahoj, chcel by som sa spýtať, či sa dnes niekto stretol s niečím podobným na mojom iPade Pro. Zobrazilo sa mi vyskakovacie okno s informáciou, že sa niekto pokúsil prihlásiť do môjho iCloud účtu. Čo môže povedať, ak sa niekto prihlási do môjho iCloud účtu?“

Ak zdieľate svoj účet iCloud s niekým, kto si potrebuje kúpiť aplikáciu z App Store, môžete sa obávať, že osoba, ktorá vlastní vaše Apple ID, uvidí súkromie akýchkoľvek informácií uložených v iCloude. Potom nastáva problém: „Ak sa niekto prihlási do môjho iCloudu, čo uvidí?“. Čítajte ďalej a nájdite odpoveď na túto otázku.

Čo môže niekto vidieť, ak sa prihlási do môjho iCloudu? [Aktualizácia 2021]

Ak sa niekto prihlási do môjho iCloudu, čo môže vidieť?

Nižšie uvedený obsah sa zobrazí, ak sa niekto prihlási do vášho iCloudu pomocou vašich prihlasovacích údajov iCloud.

Fotografie: Po povolení možnosti „Fotografie z iCloudu“ sa fotografie z iPhonu uložia do iCloudu a budú sa pravidelne aktualizovať. Každý, kto sa prihlási do vášho účtu iCloud, uvidí všetky uložené fotografie.

Kontakty: Apple tiež umožňuje používateľom prístup ku kontaktom v iCloude. Po prihlásení do účtu iCloud si daná osoba môže jednoducho zobraziť kontakty uložené v iCloude klepnutím na možnosť Kontakty.

Pošta: K vašim e-mailom môže v iCloude pristupovať aj niekto, kto vlastní váš účet iCloud a heslo. Po prihlásení do účtu iCloud musí daná osoba kliknúť na možnosť Pošta na bočnom paneli a zobraziť si poštu.

Sledovanie histórie polohy iPhonu: Ak stratíte alebo vám ukradnú iPhone, môžete si zvoliť funkciu „Nájsť môj iPhone“ na jeho lokalizáciu. Po aktivácii funkcie „Nájsť môj iPhone“ sa bude sledovať celá história polohy vášho iPhonu. To znamená, že ak sa niekto prihlási do vášho iCloudu, uvidí váš pohyb za posledný týždeň alebo mesiac. A čo je horšie, údaje z vášho iPhonu sa môžu vymazať aj na diaľku, ak daná osoba po prihlásení do iCloudu klikne na možnosť „Vymazať zariadenie“.

iMessage: Vaše správy iMessages zvyčajne nebudú prístupné, ak sa niekto prihlási do vášho Apple ID, pokiaľ nie je Apple ID prihlásené na tom istom zariadení Apple.

Všetky iMessages odoslané alebo prijaté prostredníctvom vášho Apple ID v minulosti alebo budúcnosti sa zobrazia na inom zariadení používajúcom rovnaké Apple ID. A čo je horšie, môžu odosielať iMessages aj vo vašom mene.

V porovnaní s iMessage sú SMS/MMS oveľa bezpečnejšie. Tieto bežné testovacie správy nebudú zobrazené, pokiaľ na svojom zariadení nepovolíte presmerovanie textových správ.

Kľúčenka, Poznámky, Kalendár, Dokumenty a ďalšie nastavenia iCloudu: Okrem údajov, ktoré sme uviedli vyššie, si niekto, kto sa prihlási do vášho iCloudu, môže pozrieť aj ďalšie údaje uložené v iCloude, ako napríklad kalendár, dokumenty, poznámky, prezentácie vytvorené pomocou Keynote online, tabuľky vytvorené pomocou Numbers online a pripomienky. Tieto údaje si môžete zobraziť na zariadeniach so systémom iOS aj na webe.

Najzložitejšie je, že osoba, ktorá sa prihlási do vášho iCloud účtu, môže mať prístup aj ku Kľúčenke. To znamená, že všetky účty vedené v Apple ID budú zverejnené.

Čo si nechcete nechať ujsť na účte iCloud

Dostaneme upozornenie, keď sa niekto prihlási do môjho iCloud účtu?

Nikto sa nemôže prihlásiť do vášho účtu iCloud, pokiaľ nepozná informácie o vašom Apple ID. Ak máte povolené dvojfaktorové overenie, prihlásenie nebude autorizované, ak daná osoba nemá prístup k vášmu dôveryhodnému zariadeniu.

Ak sa niekto prihlási do vášho účtu iCloud na inom nedôveryhodnom zariadení, dostanete upozornenie, že sa do vášho účtu iCloud pokúša prihlásiť neznáme zariadenie.

Ako zistím, kde sa používa moje Apple ID?

Zobrazenie, kde sa používa Apple ID, závisí od zariadenia.

Ak je účet iCloud prihlásený na iPhone alebo iPade:

  • Prejdite do nastavení a kliknite na svoje meno.
  • Pre zobrazenie podrobností prejdite nadol a kliknite na každé zariadenie.

Ak je účet iCloud prihlásený v systéme Windows:

  • Stiahnite a otvorte iCloud pre Windows na počítači so systémom Windows.
  • Kliknite na „Podrobnosti o účte“ v ľavom dolnom rohu a klepnite na Apple ID.
  • Klepnutím na každé zariadenie zobrazíte podrobnosti.

Ak je účet iCloud prihlásený na Macu:

  • Kliknite na ponuku Apple v ľavom hornom rohu a kliknite na „Systémové nastavenia“.
  • Kliknite na iCloud a „Podrobnosti o účte“ a zobrazí sa okno s podrobnosťami o iCloude.
  • Kliknite na „Zariadenia“ a zobrazia sa vám zariadenia prepojené s účtom iCloud.

Úplne odstráňte iPhone z účtu iCloud/Apple ID

Ak chcete zabrániť niekomu vidieť ďalšie údaje z vášho iCloudu, môžete zariadenie odpojiť od účtu iCloud pomocou troch nižšie uvedených metód:

Na iPhone/iPade

Nie je možné odstrániť iPhone z účtu iCloud na samotnom zariadení, musíte ho odstrániť na inom iPhone alebo iPade.

  1. Kliknite na Nastavenia a potom na možnosť iCloud, ktorá sa nachádza v hornej časti rozhrania Nastavenia.
  2. Informácie o iCloude budú uvedené na pravej strane. Vyberte zariadenie so systémom iOS, ktoré chcete odstrániť z účtu iCloud, a kliknite na tlačidlo „Odstrániť z účtu“.

Čo môže niekto vidieť, ak sa prihlási do môjho iCloudu? [Aktualizácia 2021]

Vybrané zariadenie bude čoskoro odstránené z vášho účtu iCloud.

Na počítači Mac

  1. Otvorte počítač Mac a kliknite na ikonu Apple v ľavom hornom rohu, čím otvoríte ponuku, a výberom možnosti „Systémové nastavenia“ otvorte obrazovku Systémové nastavenia.
  2. Kliknite na „iCloud“ pre otvorenie rozhrania nastavení iCloudu. Začiarknite možnosť „Podrobnosti o účte“ a zobrazia sa informácie o účte iCloud. (Ak je povolené dvojfaktorové overenie, musíte zadať overovací kód, ktorý vám bol zaslaný.)
  3. Kliknite na možnosť „Zariadenia“ a zobrazia sa všetky zariadenia pripojené k účtu iCloud. Vyberte zariadenie a kliknite na „Odstrániť z účtu“, čím ho odstránite.

Čo môže niekto vidieť, ak sa prihlási do môjho iCloudu? [Aktualizácia 2021]

Vaše súkromné ​​údaje budú zobrazené a ukradnuté, keď sa niekto prihlási do vášho iCloud účtu. Ak zistíte, že váš iCloud účet niekto obsadil, najlepšie pre vás bude odstrániť zariadenie z iCloud účtu. Tento článok ponúka 2 rôzne možnosti. Apple ID môžete z daného zariadenia odstrániť aj bez zadania hesla pomocou odporúčaného nástroja: Odomykač hesla pre iPhone .

Bezplatné stiahnutie Bezplatné stiahnutie

Aký užitočný bol tento príspevok?

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte to!

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Súvisiace články

Tlačidlo Späť na začiatok